Kroppkake-lunch

Seriöst, hur gott ser det här ut egentligen. Sturehofs vegorätt för närvarande: vegetariska kroppkakor med kantareller, Västerbottensost och lingon. Åt till fredagslunch med Jenny där idag, mycket trevligt.  Nu ska jag snart ha fredagsmys med min man och hunden Max som bor här i helgen.

Advertisements

4 thoughts on “Kroppkake-lunch

  1. Kroppkakor med svamp
    10-12 kroppkakor

    1 kg potatis (mjölig sort)
    2 1/2-3 dl vetemjöl
    1 ägg
    1 1/2 tsk salt

    Fyllning:
    200 g svamp (gärna trattisar)
    1 gul lök
    1 msk smör
    14 kryddpepparkorn
    1 tsk salt

    Gör så här:
    1. Koka potatisen, pressa den och låt den svala. Blanda den med mjöl, ägg och salt till en smidig deg.

    2. Finhacka svamp och lök. Fräs och krydda med krossad kryddpeppar och salt.

    3. Dela degen i 10-12 bitar. Forma till bollar och gör en grop i mitten och lägg ca 1 msk fyllning och stäng om.

    4. Lägg ner några kroppkakor i taget i kokande saltat vatten. Efter några minuter kommer de att flyta upp, låt dem då sjuda fem minuter till.

    5. Servera med lingonsylt och smör (och resterna av svampen om det finns något kvar).

    MUMS!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s