Mango, peppar och vodka

Just nu finns det superfina honungs-mangos från Pakistan i bra butiker. De är ljuvliga. Igår köpte jag sex stycken och gjorde sorbet av dem tillsammans med lime, vodka och peppar. Blir både efterrätt och drink. Peppar kanske låter konstigt men det passar jättebra med den söta glassen, som för övrigt sötas med lite agavesirap istället för socker.

Ingredienserna är 6 mango (viktigt är att de är riktigt mogna), 4 lime, vodka efter smak (men typ 1 -2 dl), 1 msk agavesirap, 1 dl vatten, 1 msk svartpeppar. Skär köttet ur dina mangos och lägg dem i en mixer, de är lite knepiga med sin konstiga kärna men dela dem på mitten som en avokado och gröp ur med sked. Pressa juicen ur limefrukterna. Häll i vodka, vatten och agave och mixa tills det är slätt. Mal ner peppar, blanda. Frys i cirka 8 timmar, kör i glassmaskin om du har en men det behövs inte. Servera med chokladsås.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s