Banyan Tree Resort

Det är magiskt vackert här på Bintan. Banyan Tree Resort ligger i regnskogen, vid Sydkinesiska havet. Vi tog färja hit från Singapore, vilket tar ca en timme. Från färjan är det full service – man hämtas med bil och behöver inte tänka på något. På resort-området finns kritvit strand, vacker skog, poolområden, SPA, yogaklasser och tre restauranger med lokal indonesisk och thailändsk mat. Vill man kan man få middagen uppdukad på stranden, på klippor i havet eller på terassen till sin villa med privat service. Servicen är för övrigt helt otrolig och en märklig sak är att de verkar ha koll på allt och alla. Vi missade frukosten en morgon, vilket ALLA i den stora personalkåren kände till. Man får små presenter varje dag. Liten tygsköldpadda, bokmärken, porslin, kakor och lite eftermiddagsmys; en man kommer och plockar lite, dukar upp kakor och tänder rökelse i villan. Alla kan ens namn också, Mr Ted och Mrs Ebba. Och vill man inte, så behöver man inte gå en meter utan ringer efter en buggy som kör en vart man vill.
Det finns mängder av vilda djur; apor, sköldpaddor med mera men inget djur som är direkt farligt. Aporna stjäl mat från borden och jagas därför iväg. Nyligen har man på resortet sövt ner en hel flock apor och förflyttat dem, men har därav fått ett nytt problem; färre apor – mer frukt i skogen – fler fladdermöss. Det är en symfoni av olika djurljud på natten. Jag tycker att det är mysigt, Ted är lite rädd.
Hur som helst är det otroligt vackert och jag kommer på mig själv med att flera gånger bara sitta och stirra rakt ut i naturen och inte tänka på något. Undrar hur jag skulle bli om jag spenderade längre tid än en weekend här…


Advertisements

2 thoughts on “Banyan Tree Resort

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s