Sommar-Spaghetti alla Checca

Blev påmind om hur god Spaghetti alla Checca (Spaghetti med sås av råa tomater) är på en lunchrestaurang vid kajen här i Nice. Det finns massvis av olika recept på Checcasås med massa olika kryddor; oregano, kapris, timjan osv men jag tycker att det endast ska smaka tomat, basilika och vitlök som i det här receptet. Med riktigt goda tomater blir den helt underbar så gör under sommaren när vi kan köpa goda svenska tomater eller odla egna på balkongen.

6 stora färska mogna tomater
5 matskedar bra olivolja
Färsk basilika
5 vitlöksklyftor
salt
peppar
spaghetti (lagom mycket)

Om du vill…
torkad chili
1 mozzarellaost skuren i bitar

Hacka tomater i bitar och lägg i en skål med basilikan, vitlöken, salt och peppar. Låt stå några timmar. Koka spaghettin och blanda med tomaterna. Lägg till ev. mozzarella.
 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s