No carbs! Pies!

Minipajer med Ricotta och Spenat, utan skal = gluten och kolhydratsfria. 12 stycken…

500 g färsk bladspenat
500 g färsk ricottaost
1 1/2 dl gräddfil
krossad svartpeppar
2 ägg
1 1/4 dl finriven parmesanost
1/2 dl rostade pinjenötter
1 msk hackad bladpersilja

1. Värm ugnen till 150 °. Koka upp en kastrull med rejält med vatten. Doppa spenaten i det kokande vattnet i 5 sekunder. Hacka spenaten och krama ur den. Riv parmesanosten, hacka pinjenötterna och bladpersiljan.

2. Lägg ricottan i en matberedare och kör till en jämn och tjock smet. Blanda samman ricotta, gräddfil och peppar. Vispa upp äggen i en separat skål och rör sedan ner vispet i ricottablandningen. Blanda ner spenat, parmesan, pinjenötter och bladpersilja.

3. Smörj tolv små muffinsformar och lägg en klick av blandningen i varje form med hjälp av en sked. Grädda i 30 minuter eller tills pajerna fått en fast konsistens och vacker gyllenbrun färg.




Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s